Priprava
Kuhanje
Serviranja
Sestavine
Opombe
Napoleon je priljubljena ruska sladica, ki se nahaja iz več plasti tankih listnatih testenin, ki so nadevane z vaniljevo kremo. Ta sladica je bila prvič pripravljena 19. stoletja v Rusiji in je bila imenovana po Napoleonu Bonapartu, ker naj bi bil velik ljubitelj sladic. Pri pripravi Napoleona se najprej pečejo tanke plasti listnatega testa, ki se nato polagajo na vrh kreme, ki je narejena iz mleka, sladkorja, jajca in vaniljevega izvlečka. Kremo in testo se ponavadi naizmenično polaga, dokler ni doseženo želeno število plasti. Na vrhu sladice se lahko postreže z različnimi okraski, kot so sveže jagode ali stopnja smetane. Ta sladica je znana po svojem bogatem okusu in teksturi, ki se stopi v ustih. Napoleon je priljubljen sladek prigrizek na ruskih praznovanjih in praznikih, saj predstavlja simbol razkošja in okusa.
Vrsta Jedi
Navodila
*Za boljši ogled, kliknite na sliko.