Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Napoleon je priljubljena ruska sladica, ki se nahaja iz več plasti tankih listnatih testenin, ki so nadevane z vaniljevo kremo. Ta sladica je bila prvič pripravljena 19. stoletja v Rusiji in je bila imenovana po Napoleonu Bonapartu, ker naj bi bil velik ljubitelj sladic. Pri pripravi Napoleona se najprej pečejo tanke plasti listnatega testa, ki se nato polagajo na vrh kreme, ki je narejena iz mleka, sladkorja, jajca in vaniljevega izvlečka. Kremo in testo se ponavadi naizmenično polaga, dokler ni doseženo želeno število plasti. Na vrhu sladice se lahko postreže z različnimi okraski, kot so sveže jagode ali stopnja smetane. Ta sladica je znana po svojem bogatem okusu in teksturi, ki se stopi v ustih. Napoleon je priljubljen sladek prigrizek na ruskih praznovanjih in praznikih, saj predstavlja simbol razkošja in okusa.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    novice
    Punč, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

    Recept za punč

    Avtor: Marko Žagar PUNČ IZ KLUBA GURMANOV SKARUČNA Punč izvira iz Indije, angleški mornarji pa so bili tisti, ki so v začetku 17. stoletja napitek

    Več »
    Kako smo se v Klubu gurmanov učili mojstrskih prijemov pri kuhanju, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

    Zelje 4x na teden

    Avtor: Marko Žagar Velik ljubitelj dobre hrane in ustanovitelj Kluba gurmanov Skaručna, društva za ohranjanje kulinarične dediščine Slovenije Marko Žagar najbolj uživa, ko lahko ljudem

    Več »
    Mobile Menu