Domov > Recepti Nadevana jajčka

Nadevana Jajčka s Kaviarjem Skaručna

Nadevana jajčka

Nadevana ali filana (tudi polnjena) jajčka so pogosta praznična hladna predjed ali kot odličen hladen prigrizek na zabavah. Za pripravo niso zahtevna in recept ne zahteva posebnega kuharskega znanja.
Čas kuhanja 10 mins
Skupni čas 10 mins
Vrsta jedi Brezmesne jedi, Hladnje predjedi
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Jajca
  • Sol
  • Mleti poper
  • Gorčica
  • Sveža rukola
  • Peteršilj
  • File slane sardine ali inčuna
  • Zelena solata

NAVODILA
 

  • Jajca skuham na trdo (okoli 10 minut) in jih ohladim.
  • Ohlajene prerežem na polovice in jim izdolbem rumenjak.
  • Rumenjak spasiram, začinim s soljo, mletim poprom, gorčico, dodamo na drobno nasekljan peteršilj in rukolo ter fileje sardel.
  • Z nastalo zmesjo nato nadevam prazne jajčne beljake.
  • Za dekoracijo kot posteljico lahko uporabite zeleno solato narezano na rezance.