fbpx

Nadevana jajčka

Nadevana Jajčka s Kaviarjem, recept v fotografiji, recept, odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
Nadevana ali filana (tudi polnjena) jajčka so pogosta praznična hladna predjed ali kot odličen hladen prigrizek na zabavah. Za pripravo niso zahtevna in recept ne zahteva posebnega kuharskega znanja.

Sestavine
  

  • Jajca
  • Sol
  • Mleti poper
  • Gorčica
  • Sveža rukola
  • Peteršilj
  • File slane sardine ali inčuna
  • Zelena solata

Navodila
 

  • Jajca skuham na trdo (okoli 10 minut) in jih ohladim.
  • Ohlajene prerežem na polovice in jim izdolbem rumenjak.
  • Rumenjak spasiram, začinim s soljo, mletim poprom, gorčico, dodamo na drobno nasekljan peteršilj in rukolo ter fileje sardel.
  • Z nastalo zmesjo nato nadevam prazne jajčne beljake.
  • Za dekoracijo kot posteljico lahko uporabite zeleno solato narezano na rezance.
Čas kuhanja 10 minutes
Total Time 10 minutes
Vrsta jedi Brezmesne jedi, Hladnje predjedi
Vrsta kuhinje Slovenska