Domov > Recepti Morske nožnice – Kapelunge, Dagnje – Klapavice – Pedoči, Vongole

Morske nožnice ali kapelunge

Morske nožnice - Kapelunge, Dagnje - Klapavice - Pedoči, Vongole

Čas priprave 10 mins
Vrsta jedi Sladkovodne in morske jedi, Tople predjedi
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • 1 dcl Olivno olje 
  • Česen (mala glavica)
  • 1 kg Dagnje (ahko tudi male jakobove pokrovače, viongole, kapelunge, mešane školjke)
  • Drobtine (jušna žlica)
  • 1 dcl Belo vino
  • Peteršilj
  • 0,5 kg Testenine
  • Pasiran paradižnik (po izbiri)

NAVODILA
 

  • Dagnje in ostale školjke očistim.
  • Na drobno nasekljan česen vržem v kozico z olivnim oljem ter na hitro opražim, da zadiši.
  • Takoj za tem dodam dagnje in ostale školjke, jih potresem z drobtinami in zalijem z belim vinom. (po izbiri tudi pasiran paradižnik).
  • Med počasnim kuhanjem mešam
  • Ko so vse školjke odprte, kuhanje končam.
  • Meso dagenj in ostalih školjk shranim na poseben krožnik, lupine zavržem.
  • V juhico, ki je ostala v kozici od kuhanja školjk, dodam testenine in mešam.
  • Ko so testenine skuhane, dodam še dagnje, školjke in peteršilj.
  • Premešam in postrežem.