fbpx

Morska Žaba - spaka z jurčki

Morska žaba z Jurčki je jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah ali teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
Jed, ki združuje jurčke in morsko žabo, lahko ponudi edinstven okus, ki združuje okusne gobaste arome z nežnostjo morskega mesa. Tu je recept za "Jurčke z morsko žabo in belovinsko omako," ki je okusna in elegantna jed.

Sestavine
  

  • olivno olje
  • maslo
  • šalotka ali čebula
  • česen
  • morska žaba
  • jurčki
  • tekoča smetana
  • belo vino - najraje malvazija
  • peteršilj
  • jušna zelenjava
  • sol
  • celi črni poper
  • lovorjev list

Navodila
 

  • morsko žabo očistim, odstranim glavo in drobovino ter slečem iz kože.
  • glavo in jušno zelenjavo skuham v osoljeni vodi, da dobim jušno osnovo
  • Ribo narežem na 3 cm kotlete
  • V nizki kozici na olivnem olju jih popečem iz obeh strani
  • odstranim ribo in dodam maslo
  • Dodam nasekljano šalotko ali čebulo, ki jo pražim nekaj minut, da postane mehka in steklena
  • nato dodam še na tanko narezane jurčke in nasekljan česen
  • popečem iz obeh strani ( pražim na dokaj visoki temperaturi, da se gobe ne začnejo kuhat )
  • začinim z belim vinom ( malvazija) in povrem, da alkohol izpari
  • zalijem z ribjo jušno osnovo
  • po potrebi solim
  • povežem s tekočo sladko smetano in premešam
  • popečeno ribo vrnem v kozico in pokrijem
  • premešam in začinim z nasekljanim peteršiljem

Ribja Osnova

  • Glavo morske žabe z dodatkom jušne zelenjave skuham

Opombe

Morska žaba - spaka je globokomorska riba, znana po svojem nenavadnem videzu. Ima velik gobec, z ostrimi zobmi, in je priljubljen zaradi svojega okusnega mesa. - Ta riba se pogosto uporablja v kuhinji in je cenjena zaradi svojega nežnega mesa. - Pri pripravi morske žabe je treba biti previden pri odstranjevanju kože in kosti. Morska žaba se lahko pripravi na različne načine, vključno z ocvrtjem, kuhanjem ali peko.
Gobe
Divje gozdne gobe so glive, ki rastejo v naravnih gozdovih in drugih naravnih okoljih. Te gobe se uporabljajo po vrstah, oblikah, barvah in okusih, in mnoge od njih so cenjene zaradi svoje uporabe v kulinariki. Tukaj je nekaj splošnih informacij o divjih gozdnih gobah
Raznolikost vrst: Obstaja več tisoč vrst divjih gob, od katerih so nekatere užitne in okusne, druge pa so strupene ali neužitne. Med najbolj znanimi užitnimi vrstami divjih gob so jurčki, lisičke, šampinjoni, golobice,...
Zbiranje gob: Če želite nabirati divje gobe za prehrano, je pomembno, da se izobražujete o gobah in se naučite razlikovati med uživanimi in strupenimi vrstami. Nabiranje divjih gob zahteva previdnost, saj lahko zaužitje strupenih gob povzroči resne zdravstvene težave.
Uporaba v kulinariki: Užitne divje gobe so priljubljene v kulinaričnih jedeh po vsem svetu. Imajo značilen okus, ki ga je težko nadomestiti z gojenimi gobami. Gobe ​​se lahko uporabljajo v juhah, omakah, testeninah, rižotah, na pici in še več.
Hranilna vrednost: Divje gobe so bogate z beljakovinami, vlakninami, vitamini (zlasti vitamina D in vitamina B), mineralov (npr. železa in selena) ter antioksidantov. Torej tudi nizkokalorična hrana.
Vrsta jedi Sladkovodne in morske jedi
Vrsta kuhinje Mediteranska
novice
Punč, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

Recept za punč

Avtor: Marko Žagar PUNČ IZ KLUBA GURMANOV SKARUČNA Punč izvira iz Indije, angleški mornarji pa so bili tisti, ki so v začetku 17. stoletja napitek

Več »
Kako smo se v Klubu gurmanov učili mojstrskih prijemov pri kuhanju, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

Zelje 4x na teden

Avtor: Marko Žagar Velik ljubitelj dobre hrane in ustanovitelj Kluba gurmanov Skaručna, društva za ohranjanje kulinarične dediščine Slovenije Marko Žagar najbolj uživa, ko lahko ljudem

Več »