Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Morska žaba - spaka je globokomorska riba, znana po svojem nenavadnem videzu. Ima velik gobec, z ostrimi zobmi, in je priljubljen zaradi svojega okusnega mesa. - Ta riba se pogosto uporablja v kuhinji in je cenjena zaradi svojega nežnega mesa. - Pri pripravi morske žabe je treba biti previden pri odstranjevanju kože in kosti. Morska žaba se lahko pripravi na različne načine, vključno z ocvrtjem, kuhanjem ali peko.
Gobe
Divje gozdne gobe so glive, ki rastejo v naravnih gozdovih in drugih naravnih okoljih. Te gobe se uporabljajo po vrstah, oblikah, barvah in okusih, in mnoge od njih so cenjene zaradi svoje uporabe v kulinariki. Tukaj je nekaj splošnih informacij o divjih gozdnih gobah
Raznolikost vrst: Obstaja več tisoč vrst divjih gob, od katerih so nekatere užitne in okusne, druge pa so strupene ali neužitne. Med najbolj znanimi užitnimi vrstami divjih gob so jurčki, lisičke, šampinjoni, golobice,...
Zbiranje gob: Če želite nabirati divje gobe za prehrano, je pomembno, da se izobražujete o gobah in se naučite razlikovati med uživanimi in strupenimi vrstami. Nabiranje divjih gob zahteva previdnost, saj lahko zaužitje strupenih gob povzroči resne zdravstvene težave.
Uporaba v kulinariki: Užitne divje gobe so priljubljene v kulinaričnih jedeh po vsem svetu. Imajo značilen okus, ki ga je težko nadomestiti z gojenimi gobami. Gobe ​​se lahko uporabljajo v juhah, omakah, testeninah, rižotah, na pici in še več.
Hranilna vrednost: Divje gobe so bogate z beljakovinami, vlakninami, vitamini (zlasti vitamina D in vitamina B), mineralov (npr. železa in selena) ter antioksidantov. Torej tudi nizkokalorična hrana.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    novice
    Punč, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

    Recept za punč

    Avtor: Marko Žagar PUNČ IZ KLUBA GURMANOV SKARUČNA Punč izvira iz Indije, angleški mornarji pa so bili tisti, ki so v začetku 17. stoletja napitek

    Več »
    Kako smo se v Klubu gurmanov učili mojstrskih prijemov pri kuhanju, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

    Zelje 4x na teden

    Avtor: Marko Žagar Velik ljubitelj dobre hrane in ustanovitelj Kluba gurmanov Skaručna, društva za ohranjanje kulinarične dediščine Slovenije Marko Žagar najbolj uživa, ko lahko ljudem

    Več »
    Mobile Menu