Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Nasvet
Matevž je še posebej okusen, če je zabeljen z ocvirki na svinjski masti.
Namesto svinjske masti lahko uporabim tudi katerokoli olje, ki mi ustreza.
Preostalo fižolovko shranim za zalivanje drugih jedi npr Ričet, itd
Matevž je tradicionalna slovenska jed, ki jo pripravljam iz krompirja, fižola in čebule. Ime izvira iz zlitja dveh besed "mati" in "veže", kar pomeni, da je jed primerna za mamo in otroka, ki sta skupaj v hiši.
Matevž je običajno postrežen kot priloga k glavni jedi, pogosto s klobaso ali prekajenim mesom ter zraven kosom kruha. Jaz jo postrežem k kmečki pojedini. Gre za preprosto in okusno jed, ki je bila nekoč priljubljena predvsem med kmečkim prebivalstvom, danes pa jo lahko najdemo tudi v restavracijah po vsej Sloveniji.
Če se odločite, da boste poskusili pripraviti matevža, boste lahko uživali v avtentičnem okusu tradicionalne slovenske kuhinje.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu