Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Krofi so ena najbolj priljubljenih in tradicionalnih jedi ob pustu. Gre za sladko pecivo, ki ga oblikujem v kroglice in ocvrem v vročem olju. Krofi so slastna poslastica, ki se jih ne more upreti skoraj nihče.
Korenine krofov segajo v srednjeveško Evropo, kjer so bili prvotno pripravljeni kot enostavna hrana za ljudi med dolgimi posti. Danes pa so krofi postali nepogrešljiv del pustne tradicije in jih lahko najdemo v vseh krajih, kjer se praznuje pust.
Običajno krofe polnim s sladkimi nadevi, kot so marmelada, čokolada ali vanilijeva krema. Poleg tega jih lahko posujem s sladkorjem v prahu ali prelijem s čokoladno glazuro. V nekaterih krajih pa jih pripravijo tudi s slanimi nadevi, kot je na primer skuta.
Pri pripravi krofov je pomembno, da testo dobro vzhaja, saj bodo krofi le tako lepo zračni in mehki. Prav tako je pomembno, da jih ocvremo na pravi temperaturi, da se ne bodo prehitro obarvali ali preveč napihnili.
V Sloveniji je še posebej priljubljena tradicija, da se krofi pečejo in jedo samo ob pustu. Mnogi se jih veselijo že tedne pred tem, saj so krofi simbol veselja, druženja in sladkih trenutkov.
Če se odločite, da boste krofe pripravili sami, bodite pripravljeni na nekaj dela, saj je postopek pripravljen nekoliko zahtevan. Vendar pa bodo vaši domači krofi zagotovo bolj okusni in zdravi kot tisti, ki jih kupite v trgovini.
Krofi so torej odlična izbira za vse, ki želijo sladko popestriti pustne dni ali si privoščiti nekaj slastnega in tradicionalnega kadarkoli v letu. S svojim mehkim testom in sladkim nadevom vas bodo zagotovo navdušili in polepšali dan.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu
    Pregled zasebnosti

    To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni

    Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot je prepoznavanje vas, ko se vrnete na našo spletno stran in kot pomoč naši ekipi, da prepozna, kateri deli spletnega mesta so za vas najbolj zanimivi in uporabni.