fbpx

Karpačo Brancina

Karpačo brancina je izvrstna hladna morska predjed, ki jo v Klubu gurmanov Skaručna pripravljamo tudi skupaj z vami na kulinaričnih teambuildingih in kuharskih tečajih pod vodstvom priznanega chefa Marka Žagarja.

Pripomočki

  • nož
  • deska za rezanje

Sestavine
  

  • Svež brancin
  • Sol
  • Poper
  • Olivno - oljčno olje
  • Limona
  • Kapre
  • Granatno jabolko

Navodila
 

  • Brancinu prvo odstranim luske.
  • Očistim ga tako, da s špičastim nožem zarežem od riti po trebuhu v smeri proti škrgam.
  • Odstranim drobovino, po hrbtenici potegnem z nohtom v smeri proti glavi in odstranim kri.
  • Odstranim še škrge! Če je riba večja škrge odrežem z nožem.
  • Ribo zopet operem in položim na desko.
  • FILIRAM ribo! Z ostrim tankim nožem zarežem pri repni plavuti po hrbtenici do glave in pazim, da ne prerežem kosti. Režem ob kosti in naredim lep file. Pazim, da mi ostane čim več mesa na fileju.
  • File položim s kožo na desko! Riba gleda z prednjim delom v mojo desno, ker sem desničar in bom rezal od desne proti levi.
  • File začnem rezati na tanke rezine. Čim tanjše tem boljše. Rezine polagam na krožnik ali na posteljico (nekateri imamo radi na krožniku tudi posteljico od rukole, mlade špinače ali česa drugega).
  • Solim, popram s svežim poprom, pokapljam z olivnim oljem in dekoriram z granatnim jabolkom in kaprami.
Vrsta jedi Hladnje predjedi, Sladkovodne in morske jedi
Vrsta kuhinje Slovenska