fbpx

Hobotnica v solati

Hobotnica v solati je odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna

Pripomočki

  • oster nož
  • kuhinjska deska
  • ekonom ali katerikoli drug lonec
  • kuhalnica
  • žlica

Sestavine
  

  • Hobotnica
  • Češnjev paradižnik
  • Limona
  • Olivno olje
  • Vinski kis
  • Sol
  • Poper v zrnu
  • Česen
  • Olive

Navodila
 

  • Hobotnico očistim drobovine in ji odstranim oči ter zobe.
  • Najraje jo kuham v ekonom loncu brez vode (z dodatkom 1 dcl belega vina), saj jo spusti hobotnica (15 minut). Če ekonom lonca nimam, jo kuham v malo osoljeni vodi in pokrito približno 1 uro.
  • Kuhano hobotnico odstavim, da se ohladi.
  • Pred razrezom ji nikoli ne slečem povrhnjice.
  • Hobotnico narežem na poljubne kolobarje (na koncu, kjer so lovke tanke pustim daljše kolobarje, bolj proti glavi jo režem bolj na tenko).
  • Narezani hobotnici dodam na drobno nasekljan česen in peteršilj, sol, poper, kis, limonin sok, belo vino in olivno olje (po okusu).
  • Nekateri ji primešajo tudi kuhan krompir narezan na rezine.
  • Najboljši okus hobotnice bomo dobili, če jo bomo spekli v pečici.
Čas priprave 1 hour
Total Time 1 hour
Vrsta jedi Hladnje predjedi, Jedi iz šporheta, Pečeno v kaminu, Sladkovodne in morske jedi, Solate
Vrsta kuhinje Slovenska