Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Nasvet
Nikoli ne dodajam moke le za zgostitev. Nekaj minut pred serviranjem dodam na drobno narezane sveže rdeče ali zelene paprike, da golaž osvežim. Serviram v globokih krožnikih, za dekoracijo pa uporabim malce premešane kisle smetane. Po želji lahko golaž serviram tudi s testeninami, njoki, polento, itd.
Goveji golaž je okusna jed, ki izvira iz Madžarske kuhinje, vendar je postala priljubljena po vsem svetu. Glavna sestavina golaža je goveje meso, ki se kuha skupaj s čebulo, papriko in drugimi začimbami, dokler meso ne postane mehko in sočno.
Goveji golaž je lahko pekoč ali nepekoč. Paprika je pomembna sestavina golaža, saj daje edinstveno barvo in okus. Poleg tega se v golaž lahko doda tudi krompir ali druge zelenjave, da se ustvari boljši poln okus.
Goveji golaž se običajno postreže s kruhom ali testeninami, kot so njoki ali široki rezanci. To je odličen jed za hladne dni, saj je bogata, nasitna in nas ogreje. Golaž se lahko pripravi vnaprej in pogreje, ko ga želimo postreči, kar je priročno za večjo skupino ali družinsko kosilo.
V skladu s tem lahko rečemo, da je goveji golaž okusna in priljubljena jed, ki nam je edinstvena kombinacija okusov in hranilnih snovi. Prav tako je preprosta za pripravo in se lahko prilagodi drugačnemu okusu in teksturi, kar naredi vsestransko in priljubljeno med ljubitelji mesa in začimb.
 

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu