Domov > Recepti Goveja pečenka z gorčičnimi semeni – Biftek tagliata

Angleško pečen rozbif

Goveja pečenka z gorčičnimi semeni - Biftek tagliata

Vrsta jedi Pečeno v kaminu
Vrsta kuhinje Slovenska
Porcije 4 osebe

Sestavine
  

  • Goveji hrbet
  • Groba sol
  • Poper
  • Gorčica
  • Gorčično seme
  • Olivno olje
  • Rukola
  • Črna oliva

NAVODILA
 

  • Goveji hrbet očistim žil in trdih kož, ki se ga držijo.
  • Namažem jo z gorčico in nadrgnem z grobo mletim poprom in gorčičnimi semeni.
  • Vakumiram ali pa jo zavijem v pvc folijo in ji iztisnem zrak, da se ne pokvari med zorjenjem.
  • Tako zavito jo staram najmanj 3 tedne v hladilniku na 4 stopinjah .
  • Pred peko jo še pokapljam z oljem.
  • Pečem na živem ognju približno 4 minute na vsaki strani.
  • Narežem na tanko in položim na posteljico iz rukole, posolim z grobo soljo, ter pokapljam z olivnim oljem.
  • Za dekoracijo lahko uporabite črne olive.