Domov > Recepti Fižolova juha

Fižolova juha

Čas priprave 3 hrs
Vrsta jedi jedi na žlico
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Čebula
  • Česen
  • Fižol
  • Sol
  • Poper
  • Lovor
  • Olje
  • Šetraj
  • Majaron
  • Timijan
  • Celi črni poper

NAVODILA
 

  • Fižol čez noč namočim v hladni vodi.
  • Odcedim fižol in ga oplaknem.
  • Zalijem ga z vrelo vodo in kuham do 15 minut.
  • Fižolovko odlijem stran (s tem se znebimo vetrov po fižolu).
  • Narezano čebulo popražim do zlato rumene barve.
  • Dodam česen, da zadiši in fižol, nato solim, začinim z lovorjevim listom, timijanom, šetrajem, vse skupaj pa zalijem z vodo in kuham do mehkega.
  • Ko je fižol kuham, tretjino spasiram in ga vrnem v juho.
  • 15 - 20 minut pred koncem začinim z majaronom.
  • V fižolovo juho lahko po želji dodate še kuhano ribano kašo.