Domov > Recepti Domače maslo (puter)

Maslo

Domače maslo (puter)

Priprava domačega masla je povsem enostavna. Gre za najbolj preprost recept: vsebuje le sladko smetano in nekaj minut stepanja. Tako pripravljen puter je neprimerljivega vonja in okusa. Domače čajno maslo lahko zaužijete kot namaz ali pa kot nepogrešljiv dodatek številnim sladicam in jedem.
Čas kuhanja 15 mins
Skupni čas 15 mins
Vrsta jedi Brezmesne jedi, Hladnje predjedi
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Sladka smetana

NAVODILA
 

  • Sladko smetano pustim stati v toplem prostoru, da mlečne bakterije spremenijo mlečni sladkor v kislino (rahlo jo skisamo).
  • Ko se malce zgosti, jo zlijem v mešalec. Stepam jo toliko časa, dokler se ne naredijo kepice.
  • Ko so te v velikosti lešnika, odlijem odvečno vodo, ki je nastala (pinjenec) in jih oplaknem s hladno vodo, da se izperejo.
  • Maslo dobro pregnetem, da iztisnem vso tekočino in ga poljubno oblikujem.
  • Domače maslo (puter) hranimo na hladnem.