Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Nasvet:
 
Cvetačna juha je okusna in zdrava jed, ki jo lahko pripravimo na različne načine. Cvetača je nizkokalorična zelenjava, ki je bogata s hranili, kot so vitamini C in K, vlaknine ter minerali, kot so kalij, kalcij in magnezij.
Za pripravo cvetačne juhe lahko uporabimo svežo ali zamrznjeno cvetačo, ki jo najprej skuhamo v jušni osnovi ali vodi. Nato jo pripravimo s paličnim mešalnikom ali v mešalniku, da dobimo kremasto teksturo. Po okusu lahko dodamo še začimbe, kot so česen, timijan ali lovorjev list, ter kislo smetano ali parmezan za dodaten okus.
Cvetačna juha je odlična kot predjed ali pa kot lahek obrok, ki nas nasiti in osveži. Poleg tega je odličen način za izkoriščanje presežka cvetače iz našega vrta. Pri izbiri sestavine je pomembno, da uporabimo sveže in kakovostne sestavine ter se izognemo dodatku, ki je tako okusen in konzerviran.
V skladu s tem lahko rečemo, da je cvetna juha okusna in zdrava jed, ki nam povzroča hranilne snovi iz cvetja in drugih sestavin.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu