Domov > Recepti Česnova juha

Česnova juha

Česnova juha

Česnova juha, ki bo popestrila vaše nedeljsko kosilo, odličen recept, ki ga pripravljamo tudi na kuharskih tečajih v Klubu gurmanov Skaručna.
Čas priprave 45 mins
Skupni čas 45 mins
Vrsta jedi jedi na žlico
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Maslo
  • Česen
  • Moka ali drobtine
  • Sol
  • Mleko
  • Muškatni orešček
  • Belo vino
  • Beli kruh

NAVODILA
 

  • Česen olupim. Eno polovico na drobno nasekljam, drugo polovico pa pustim celega.
  • V kozici na maslu svetlo prepražim moko ali drobtine. Zraven dodam celi česen in ga pražim dokler ne porjavi.
  • Dodam na drobno nasekljan česen in ga zalijem z vodo ali mlekom ( lahko tudi pol mleka in pol vode ali malce jušne osnove).
  • Zavrem in dodam muškatni orešček, sol ter beli poper. Vse skupaj naj počasi vre vsaj 7 minut.
  • Zalijem z kančkom belega vina in pustim počasi vreti še nekaj minut.
  • Kruh narežem na male kocke in na hitro popražim na malo masla (še bolje je, da kruh podrgnemo s svežim česnom).

Pripombe

Nasvet
Juho lahko zgostim z naribanim kuhanim krompirjem, ki ga med kuhanjem dodam v juho. Na koncu po želji dodam še nariban česen - približno ščepec na 6 oseb.