Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Nasvet
Juho lahko zgostim z naribanim kuhanim krompirjem, ki ga med kuhanjem dodam v juho. Na koncu po želji dodam še nariban česen - približno ščepec na 6 oseb.
Česnova juha je okusna in hranljiva jed, ki jo lahko pripravimo na različne načine. Česen je znan po svojih zdravilnih lastnostih, kot tako izboljšanje imunskega sistema, zniževanje krvnega tlaka in holesterola ter preprečuje različne bolezni.
Za pripravo česnove juhe lahko uporabimo svež česen ali pa ga nadomestimo s česnovimi stroki v olju ali prašku. Najboljše je, da česen najprej popečemo na maslo ali olivnem olju, da se sprostijo njegovi okusi in vonjave. Nato dodamo zelenjavo, kot so korenje, por, zelena in čebula, ter jušno osnovo ali vodo. Po okusu lahko dodamo še začimbe, kot so timijan, rožmarin ali lovorjev list.
Česna juha je odlična kot juha ali pa kot lahek obrok, ki nas nasiti in ogreje. Poleg tega je odličen način za izkoriščanje presežka česna in zelenjave iz našega vrta. Pri izbiri sestavine je pomembno, da uporabimo sveže in kakovostne sestavine ter se izognemo dodatku, ki je tako okusen in konzerviran.
V skladu s tem lahko rečemo, da je česnova juha okusna in zdrava jed, ki nam povzroča zdravilne lastnosti česna in vitaminov iz zelenjave.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu