Česnova juha
Česnova juha, ki bo popestrila vaše nedeljsko kosilo, odličen recept, ki ga pripravljamo tudi na kuharskih tečajih v Klubu gurmanov Skaručna.
Čas priprave 45 mins
Skupni čas 45 mins
Vrsta jedi jedi na žlico
Vrsta kuhinje Slovenska
- Maslo
- Česen
- Moka ali drobtine
- Sol
- Mleko
- Muškatni orešček
- Belo vino
- Beli kruh
Česen olupim. Eno polovico na drobno nasekljam, drugo polovico pa pustim celega.
V kozici na maslu svetlo prepražim moko ali drobtine. Zraven dodam celi česen in ga pražim dokler ne porjavi.
Dodam na drobno nasekljan česen in ga zalijem z vodo ali mlekom ( lahko tudi pol mleka in pol vode ali malce jušne osnove).
Zavrem in dodam muškatni orešček, sol ter beli poper. Vse skupaj naj počasi vre vsaj 7 minut.
Zalijem z kančkom belega vina in pustim počasi vreti še nekaj minut.
Kruh narežem na male kocke in na hitro popražim na malo masla (še bolje je, da kruh podrgnemo s svežim česnom).
Nasvet
Juho lahko zgostim z naribanim kuhanim krompirjem, ki ga med kuhanjem dodam v juho. Na koncu po želji dodam še nariban česen - približno ščepec na 6 oseb.