Domov > Recepti Čebulna juha

Čebulna juha

Čebulna juha

Čebulna juha je izvrstna jed na žlico, ki jo skupaj pripravljamo v Klubu gurmanov Skaručna na kulinaričnih team buildingih.
Čas priprave 10 mins
Čas kuhanja 30 mins
Vrsta jedi Brezmesne jedi, jedi na žlico, Zelenjavne jedi
Vrsta kuhinje Slovenska

pripomočki

  • nož
  • lonec
  • Rezalna deska

Sestavine
  

  • Čebula
  • Svinjska mast (po želji lahko druga maščoba)
  • Česen
  • Lovorjev list
  • Črni celi poper
  • Sol
  • Mleta kumina
  • Vejica peteršilja
  • Šilce belega vina
  • Kos kruha
  • Kos kruha

NAVODILA
 

  • Čebulo olupim.
  • Narežem na pol cm kolobarje.
    Rezanje žebule za Čebulno juho
  • Na svinjski masti zelo počasi pražim do temno rjavega a ne zažgem.
    Gretje svinske masti za čebulno juho
  • Praženje čebule za Čebulno juho
  • Praženje čebule
  • Praženje čebule
  • Praženje čebule za čebulno juho
  • Praženje čebule
  • Zadnji hip preden zalijem z vodo začinim s česnom.
    Praženje čebule za Čebulno juho
  • Dodam lovorjev list, celi črni poper in posolim.
  • Počasi kuham še približno do 45 minut.
  • Mešam počasi z topo kuhalnico, da čebula ostane čim bolj cela.
  • Da juho melce osvežim proti koncu dodam vejico peteršilja.
  • Po potrebi odstranim odvečno maščobo.
  • Juho natočim v skodelico.
    Praženje čebule za Čebulno juho
  • Po želji lahko položim v juhico tudi opečen kruhek ga potresem z naribanim sirom in gratiniram.

Pripombe

Nasvet
Namesto svinjske masti lahko uporabim katero koli maščobo, ki jo želim (olivno olje, sončnično olje, itd)