Priprava
Kuhanje
Serviranja
Sestavine
Opombe
Nasvet
Bučno juho lahko legiram ali dodam žličko kisle smetane
Bučna juha je priljubljena jed v jesenskih in zimskih mesecih, ko se na trgu pohvalijo s svežo bučo. Lahko je pripravljena na več načinov, odvisno od želje in okusa posameznika.
Za pripravo bučne juhe potrebujem kakršnokoli bučo, čebulo, krompir, zeleno jušno osnovo ter začimbe po okusu, kot so sol, poper, timijan ali kumina. Bučo olupim in narežem na manjše koščke, čebulo sesekljam, krompir olupim in narežem na manjše koščke. Vse sestavine skupaj dam v lonec ter zalijem z zeleno jušno osnovo. Ko se vse sestavine zmehčajo, jih spasiram ali s paličnim mešalnikom zmehčam v gladko juho. Po okusu začinim in postrežem s svežim ali posušenim kruhom narezanim na kockice.
Bučna juha je zelo zdrava, saj vsebuje veliko vitaminov in mineralov, predvsem vitamina A in C, ki sta pomembna za imunski sistem ter za zdravje kože in vida. Poleg tega pa je bučna juha tudi nizkokalorična in primerna za tiste, ki pazijo na svojo prehrano.
Bučna juha je odlična juha ali lahka večerja, ki nas bo pogrela v hladnejših mesecih. S svojo kremo teksturo in okusom po jeseni pa bo zagotovo navdušila tudi najboljše zahtevne gurmane.
Vrsta Jedi
Navodila
*Za boljši ogled, kliknite na sliko.