Domov > Recepti Bučna juha

Bučna juha

Bučna juha

Odlična jed za jesenske dni, ki jo pripravljamo na kulinaričnih delavnicah in kulinaričnih teambuildingih v Klubu gurmanov Skaručna pod vodstvom chefa Marka Žagarja.
Čas priprave 1 hr 10 mins
Čas kuhanja 1 hr
Vrsta jedi jedi na žlico
Vrsta kuhinje Slovenska

pripomočki

  • nož
  • lonec
  • žlica
  • deska za rezanje

Sestavine
  

  • 1 kos čebula rdeča
  • 1 strok česen
  • 1 kos jedilna buča
  • 2 krompirja
  • 1 ščepec soli
  • poper
  • 2 kos lovor
  • 1 žlička olje extra deviško
  • jušna zelenjava po okusu

NAVODILA
 

  • Bučo prerežem na pol, očistim pešk in drobovine, olupim ter narežem na kocke cca 3x3 cm.
  • V kozici na olju prepražim na drobno narezano čebulo.
  • Čebuli dodam bučo, nasekljan česen ter solim in premešam.
  • Dodam na isto velikost narezan krompir, jušno zelenjavo, lovor.
  • Premešam in pokrito dušim (dodam še preostale začimbe).
  • Zalijem s toliko vode, da so sestavine pokrite.
  • Kuham da sestavine začnejo razpadati.
  • Odstranim lovorjeve liste in s paličnim mešalnikom vse zmiksam ali pretlačim z tlačilko za pire.
  • Dodam sladko smetano in začinim še z muškatnim oreščkom.
  • Po želji pokapljam še z bučnim oljem.