Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Nasvet
Bučno juho lahko legiram ali dodam žličko kisle smetane
Bučna juha je priljubljena jed v jesenskih in zimskih mesecih, ko se na trgu pohvalijo s svežo bučo. Lahko je pripravljena na več načinov, odvisno od želje in okusa posameznika.
Za pripravo bučne juhe potrebujem kakršnokoli bučo, čebulo, krompir, zeleno jušno osnovo ter začimbe po okusu, kot so sol, poper, timijan ali kumina. Bučo olupim in narežem na manjše koščke, čebulo sesekljam, krompir olupim in narežem na manjše koščke. Vse sestavine skupaj dam v lonec ter zalijem z zeleno jušno osnovo. Ko se vse sestavine zmehčajo, jih spasiram ali s paličnim mešalnikom zmehčam v gladko juho. Po okusu začinim in postrežem s svežim ali posušenim kruhom narezanim na kockice.
Bučna juha je zelo zdrava, saj vsebuje veliko vitaminov in mineralov, predvsem vitamina A in C, ki sta pomembna za imunski sistem ter za zdravje kože in vida. Poleg tega pa je bučna juha tudi nizkokalorična in primerna za tiste, ki pazijo na svojo prehrano.
Bučna juha je odlična juha ali lahka večerja, ki nas bo pogrela v hladnejših mesecih. S svojo kremo teksturo in okusom po jeseni pa bo zagotovo navdušila tudi najboljše zahtevne gurmane.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    novice
    Punč, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

    Recept za punč

    Avtor: Marko Žagar PUNČ IZ KLUBA GURMANOV SKARUČNA Punč izvira iz Indije, angleški mornarji pa so bili tisti, ki so v začetku 17. stoletja napitek

    Več »
    Kako smo se v Klubu gurmanov učili mojstrskih prijemov pri kuhanju, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

    Zelje 4x na teden

    Avtor: Marko Žagar Velik ljubitelj dobre hrane in ustanovitelj Kluba gurmanov Skaručna, društva za ohranjanje kulinarične dediščine Slovenije Marko Žagar najbolj uživa, ko lahko ljudem

    Več »
    Mobile Menu