Domov > Recepti Bučkina juha

Bučkina juha

Vrsta jedi Brezmesne jedi, jedi na žlico, Zelenjavne jedi
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Čebula
  • Česen
  • Bučke
  • Krompir
  • Sol
  • Poper
  • Lovor
  • Olje
  • Rumeno korenje
  • Muškatni orešček
  • Bučno olje
  • Žlica sladkorja

NAVODILA
 

  • Bučke operem in jih narežem na kolobarje.
  • Narezano čebulo popražim do zlato rumene barve.
  • Na koščke narezan krompir kuham z dodatkom rumenega korenja, dodam lovorjev list, muškatni orešček, nato posolim, popopram in kuham do mehkega.
  • V prepraženo čebulo dodam bučke in posujem z veliko žlico sladkorja, da se zaradi nastale karamele bučke med praženjem lepše obarvajo.
  • Dodam česen, da zadiši in zalijem s krompirjem in vodo, v kateri sem ga kuhal.
  • Odstranim lovorjev list in z mešalnikom zmešam v kremno juho.
  • Juho lahko dekorirate z bučnim oljem in praženimi bučnimi semeni.