Domov > Recepti Brusketa, Bruschetta – ala Klub gurmanov Skaručna

Bruskete

Brusketa, Bruschetta - ala Klub gurmanov Skaručna

Čas priprave 5 mins
Čas kuhanja 3 mins
Skupni čas 8 mins
Vrsta jedi Brezmesne jedi, Hladnje predjedi, jedi iz krušne peči, Zelenjavne jedi
Vrsta kuhinje Slovenska

pripomočki

  • oster nož
  • ponev ali opekac
  • ponev ali opekac

Sestavine
  

  • Kruh
  • Olivno olje
  • Paradižnik
  • Sol
  • Sol

Po želji dodajte tudi naslednje začimbe:

  • Bazilika
  • Meta
  • Melisa
  • Rožmarin
  • Nariban parmezan
  • Peteršilj

NAVODILA
 

  • Vzamem ohlajen paradižnik (da bo bolj osvežujoč) in oster nož (da ga bom lepo razrezal in ne pomečkal) ter ga narežem na manjše od kubičnega centimetra velike kocke.
  • Kruh na opekaču (ali ponvi) narahlo popečem.
  • Z žlico narahlo dodam na kruh nekaj kock paradižnika.
  • Pokapljam z olivnim oljem.
  • Dodam začimbe.