fbpx

Bleki s pršutom

Sestavine
  

  • Sol
  • Jajca
  • Voda
  • Olje
  • Olivno olje
  • Mlad pršut
  • Muškatni orešček
  • Poper
  • Smetana za kuhanje
  • Peteršilj

Navodila
 

Testo

  • Testo za bleke naredim tako kot testo za rezance z razliko, da dodam testu malce olja, da je testo bolj rahlo.
  • Na 10 dag moke dam eno veliko jajce, ščepec soli in žlico olja.
  • Testo zamesim v gladko testo.
  • Pustim počivat na toplem vsaj pol ure.
  • Testo razvaljam na debelino enega mm ali še na tanjše.
  • Narežem krpice v velikosti 1,5 cm - 2 cm.
  • Kuham jih 3-4 minute v osoljenem kropu, kateremu sem dodal malce olja.

Omaka

  • Mlad pršut - čimbolj mehak narežem kar se da na tanko.
  • Narezan pršut položim enega na drugega in ga narežem na rezance.
  • Rezance obrnem pravokotno in zopet narežem tako, da dobim milimetrske kvadratke.
  • V ogreto nizko kozico dam olivno olje, narezan pršut in malce na drobno sesekljanega česna.
  • Ne pražim ali pečem, temveč na hitro segrejem, da česen zadiši.
  • Dolijem smetano za kuhanje ter začinim s soljo. Solim bolj malo, ker je pršut že sam po sebi zelo slan.
  • Posujem z mletim črnim poprom in muškatnim oreščkom.
  • Na hitro pokuham in dodam kuhane bleke ter premešam.
  • Dekoriram z na drobno narezanim peteršiljem ( ne sesekljanim ) in majhno rezino pršuta.
Čas priprave 25 minutes
Total Time 25 minutes
Vrsta jedi Tople predjedi
Vrsta kuhinje Slovenska