Domov > Recepti Biftek z zelenim poprom in kaprami

Tatarski biftek

Biftek z zelenim poprom in kaprami

Biftek z zelenim poprom in kaprami je ena od okusnih jedi, ki jo v Klubu gurmanov Skaručna pripravljamo na kulinaričnih delavnicah in team buildingih pod vodstvom chefa Marka Žagarja.
Čas priprave 20 mins
Skupni čas 20 mins
Vrsta jedi Jedi iz šporheta, Pečeno v kaminu
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Pljučna
  • Sol
  • Črni Poper
  • Zelen poper
  • Gorčica
  • Kapre (v soli ali v slanici)
  • Belo vino
  • Kos belega kruha

NAVODILA
 

Priprava bifteka in omake:

  • Uležano pljučno pred pripravo najprej očistim vezi in žil.
  • Narežem na približno 2 do 3 prste debele kose, da dobim cca. 25 do 30 dag težke bifteke.
  • Vsak kos nato na tanko le po eni strani namažem z gorčico, popram z grobo mletim črnim poprom z obeh strani.
  • Bifteke rahlo s prsti poravnam ( ne tolčem z kladivom za meso, ker je že tako mehko).
  • Pustim počivati vsaj 20 minut na hladnem, da se meso ogreje na sobno temperaturo.
  • Zelen poper vzamem iz slanice in ga polovico zdrobim ( razpolovim). Potrebujem tudi kapre v slanici ali kapre shranjene v soli. Slednje pred uporabo obvezno operem pod tekočo vodo.
  • Na maslu v ponvi prepražim moko ter ji dodam zeleni poper, kapre ter žlico gorčice.
  • Zalijem z malo belega vina.
  • V drugi ponvi nato na malce olja spečem biftek. Najprej ga pečem 2-3 minute na tisti strani, kjer nisem namazal gorčice. Potem ga obrnem in pečem še nadaljnji 1-2 minuti na strani namazani z gorčico ( angleško pečenje - roza barva).
  • Omako iz zelenega popra, kaper, gorčice in belega vina polijem čez biftek in podušim še 20 sekund. Jed je gotova.

Priprava podlage za biftek:

  • Navaden bel kos kruha popečem ( crouton ) v isti ponvi kakor biftek (lahko tudi v toasterju ) in pazim, da ne popije preveč olja. Obračam ga toliko časa, da se lepo zapeče. Nato na položim na krožnik, nanj pa biftek z omako.
  • Dekoriram z kaprami.