fbpx

Ajdovi vzhajanci

Sestavine
  

  • 12 dag bele moke
  • 25 dag ajdove moka
  • 2 dag kvasa
  • Sol
  • Mlačna voda
  • Ocvirki za zabelo

Navodila
 

  • Ajdovo moko poparimo. Naredimo kvasec iz kvasa, sladkorja, mlačne vode in žličke moke - pustimo, da vzhaja.
  • Nato iz obeh mok in kvasa, mlačne vode in soli zamesimo testo, ga dobro pregnetemo in postavimo vzhajat na toplo.
  • Vzhajano testo razdelimo na več manjših svaljkov in še enkrat pustimo vzhajati. Skuhamo ga v slanem kropu.
  • Ko je kuhan, ga vzamemo previdno iz vode, narežemo na rezine, ter zabelimo z ocvirki.
  • Ajdove vzhajance lahko ponudite k mesu, zelju, repi, lahko pa tudi kot samostojno jed s solato.
Čas priprave 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Vrsta jedi Brezmesne jedi, Sladice, Tople predjedi
Vrsta kuhinje Slovenska