Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Nasvet
Na en del ajdove kaše potrebujem 5 delov vode ali druge tekočine.
Okusna in aromatična kombinacija kuhane ajdove kaše in prepraženih svežih gob. Najprimernejši so jurčki, odlične pa so tudi različne mešane sveže gobe.
Ajdova kaša z jurčki je okusna in hranljiva jed, ki je pogosta na krožnikih ljubiteljev gorskega okolja. Ajdova kaša je zdrava in polna hranil, vključno z vlakninami, beljakovinami in vitaminom B. Jurčki pa so okusni in aromatična gobarska specialiteta, ki doda še bolj intenzivno aromo in bogat okus jedem. Ajdovo kašo skuhamo v vodi ali juhi, dodamo prepražene jurčke, čebulo, česen in začimbe po želji. Lahko dodamo tudi malo smetane ali sira, da dobimo boljšo kremasto konsistenco. Ajdova kaša z jurčki je zdrav obrok in idealen jed za vse, ki iščejo okusno in hranljivo vegetarijansko ali vegansko jed.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu