Vrsta jedi Brezmesne jedi, Jedi iz šporheta, Tople predjedi, Zelenjavne jedi
Vrsta kuhinje Slovenska
Sestavine
Ajdova kaša
Olje
Čebula
Jurčki ali mešane gozdne gobe
Peteršilj
Česen
Majaron
Poper
Sol
Kisla smetana
Belo vino
NAVODILA
Gobe očistim in narežem na tanke lističe.
V nizki kozici prepražim na drobno nasekljano čebulo, dodam gobe, ter pražim na močnem ognju.
Tik preden zalijem dodam nasekljan česen, da zadiši, mleti poper in zalijem ter posolim.
Ajdovo kašo operem in jo dodam h gobam.
Kuham še približno 15 minut.
5 minut pred koncem zalijem še z kančkom belega vina v katero sem zamešal malce kisle smetane in začinim z majaronom.
Za osvežitev potresem z nasekljanim peteršiljem.
Pripombe
NasvetNa en del ajdove kaše potrebujem 5 delov vode ali druge tekočine. Okusna in aromatična kombinacija kuhane ajdove kaše in prepraženih svežih gob. Najprimernejši so jurčki, odlične pa so tudi različne mešane sveže gobe.