Skip to content
Skaručna 20b, 1217 Vodice
klub.gurmanov@gmail.com
051 666 566
Search
Facebook
Instagram
Youtube
Doživetja
Vsi dogodki
Kulinarični teambuilding
Poslovni dogodki
Tematski dogodki
Zasebni dogodki
Ponudba
Ponudba za turistične agencije
Najem sob
Vinski izleti
Gurmanski kotiček
Kuharski nasveti chefa
Kuharski recepti
Kuharski slovar
O klubu gurmanov
Chef Marko Žagar
Galerija
Galerija fotografij
Video galerija
360° ogled
V medijih
Vtisi gostov
Članstvo
Trgovina
Suhomesnati izdelki
Postrežne deske
Vina
Kontakt
Menu
Doživetja
Vsi dogodki
Kulinarični teambuilding
Poslovni dogodki
Tematski dogodki
Zasebni dogodki
Ponudba
Ponudba za turistične agencije
Najem sob
Vinski izleti
Gurmanski kotiček
Kuharski nasveti chefa
Kuharski recepti
Kuharski slovar
O klubu gurmanov
Chef Marko Žagar
Galerija
Galerija fotografij
Video galerija
360° ogled
V medijih
Vtisi gostov
Članstvo
Trgovina
Suhomesnati izdelki
Postrežne deske
Vina
Kontakt
0,00
€
0
Cart
Skaručna 20b, 1217 Vodice
klub.gurmanov@gmail.com
051 666 566
Facebook
Instagram
Youtube
Menu
Doživetja
Vsi dogodki
Kulinarični teambuilding
Poslovni dogodki
Tematski dogodki
Zasebni dogodki
Ponudba
Ponudba za turistične agencije
Najem sob
Vinski izleti
Gurmanski kotiček
Kuharski nasveti chefa
Kuharski recepti
Kuharski slovar
O klubu gurmanov
Chef Marko Žagar
Galerija
Galerija fotografij
Video galerija
360° ogled
V medijih
Vtisi gostov
Članstvo
Trgovina
Suhomesnati izdelki
Postrežne deske
Vina
Kontakt
0,00
€
0
Cart
Domov > Recepti
Ajdov krapec s skutinim nadevom in medom
Ajdov krapec s skutinim nadevom in medom
Natisni recept
Pin
Vrsta jedi
Brezmesne jedi, Tople predjedi
Vrsta kuhinje
Slovenska
Sestavine
2
dela
ajdove moke
1
del
pšenične moke
Sol
2
dcl
vrele vode
Koruzni zdrob
Premaz
500
g
mastne domače skute
2
dcl
kisle smetane
1
jajce
1
dcl
kisle smetane za premaz
Sol, po želji sladkor
NAVODILA
V posodo nasujem ajdovo moko ter jo poparim s slano, vrelo vodo. Premešam in počakam, da se malo ohladi.
2. Ajdovi moki primešam pšenično moko in vgnetem gladko testo.
Testo na pomokani deski na tanko razvaljam na velikost loparja, ki ga potrosim s koruznim zdrobom in nanj položim testo.
Premaz
Vse sestavine zmešam (skuta, kisla smetana, jajce, sol in sladkor).
Testo namažem s pripravljenim nadevom, nato pa uporabim še 1dcl kisle smetane za premaz.
V krušni peči krapec pečem še pol ure. Če krušne peči nimam, ga lahko spečem tudi v pekaču v pečici, vendar okus ne bo enak.
Pečen krapec na koncu pokapam še s segretim medom.