Krožnik s tuninim karpačem, na rukoli, kaprami ki ga pripravljam skupaj z vami na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih, ali kulinaričnih teambuildingih (timbildingih) v Klubu Gurmanov Skaručna.

Tunin Karpačo (Carpaccio)

Tunin karpačo je lahka in osvežujoča jed, pripravljena iz izjemno tankih rezin sveže tune, začinjene z oljčnim oljem, sojino omako in malce morske soli. Enostavna priprava omogoča, da naravni okusi tune zares pridejo do izraza.
Čas priprave 10 minutes
Čas kuhanja 15 minutes

Sestavine
  

  • Meso sveže tune
  • Sol
  • Olivno olje
  • Sojina omaka
  • Sveži koprc
  • Rukola
  • Mlada špinača

Metoda
 

  1. Tuno narežem na tanke reine
  2. Nato tanke rezine posolim
  3. Dodam sojino omako
  4. Dodam nasekljan sveži koprc
  5. Premešam
  6. Na krožniku naredim posteljico iz rukole in mlade špinače
  7. Na posteljico položim narezano in začinjeno tuno

Opombe

Tunin karpačo je jed, pripravljena iz surove tune, narezane na izjemno tanke rezine, podobno kot pri pripravi govejega karpača. Gre za prefinjeno in lahkotno jed, ki se pogosto postreže kot predjed, zaradi svoje svežine pa je še posebej priljubljena v mediteranski kuhinji. Pomembno je, da se uporablja izjemno sveža tuna, saj njena nežna tekstura in okusi pridejo do izraza ob minimalnem začinjanju, kot so oljčno olje, sojina omaka in morska sol.

Oglejte si drug recept