Go Back

Nadevani kruhovi žepki ali polnjeni buhteljni

Nadevani Kruhovi Žepki je jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah ali teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
Nadevani žepki so okusna jed, ki se pogosto pojavi na mizi pri posebnih priložnostih lahko pa se postreže tudi sam za malico. Otroci ga obožujejo.
Servings 10 oseb

Pripomočki

  • površina za mesenje testa
  • deska za rezanje šunke in sira
  • nož
  • ribežen
  • pekač

Sestavine
  

  • 1 kg moka
  • 0.5 l vode
  • 1 kocka kvasa
  • 1 ščep (velik) soli
  • mast ali olje
  • šunka
  • sir
  • 2 žlici sezam, mak, lan (oziroma po okusu)
  • 1 ščep sladkor

Navodila
 

  • Moko presejem na površino, kjer bom gnetel.
  • Z roko naredim luknjo v obliki vulkana.
  • V luknjo nadrobim kvas.
  • Na kvas dam ščepec sladkorja, da nahranim kvasovke.
  • Zalijem s toplo vodo (roko pomočim v vodo - če se ne opečem, voda ni prevroča). Za boljši kruh lahko dodamo tudi malo mleka - namesto ustrezne količine vode.
  • Pustim, da kvasovke začnejo delat.
  • Dodam lahko tudi žlico svinjske masti ali olivnega olja.
  • Prste pomočim v vodo s kvasom in vulkan z notranje strani pobiramo in vmešavam z vodo (raje imam bolj mokro testo, ker lažje dodam moko kot vodo).
  • Gnetem testo do gladkega.
  • Po dnu in po vrhu rahlo pomokam, pokrijem s krpo in pustim počivat da vzhaja.
  • Ko je vzhajal vsaj za 2x, ga še enkrat pregnetem (takrat tudi izgubi okus po kvasu).
  • To testo razrežem na 10 delov in naredimo male hlebčke.
    Nadevani kruhovi žepki s šunko ali sirom je odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
  • Vsak hlebček stisnem na prst debelo.
  • Nanj položim šunko
    Nadevani kruhovi žepki s šunko ali sirom je odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
  • ali sir
    Nadevani kruhovi žepki s šunko ali sirom je odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
  • Stisnem žepek in ga položim na namaščen pekač.
    Nadevani kruhovi žepki s šunko ali sirom je odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
  • Nadevani kruhovi žepki s šunko ali sirom je odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
  • Z žvrkljanim jajcem namažem po vrhu za lepšo barvo.
  • Pekač z žepki dam v ogreto pečico ogreto na 200 stopinj in pečem približno pol ure.

Opombe

Nadevani kruh je okusna jed, ki se pogosto pojavi na mizi pri posebnih priložnostih lahko pa se postreže tudi sam za malico. Otroci ga obožujejo.  Gre za kruh, ki je napolnjen z različnimi sestavinami, kot so sir, zelenjava, meso ali sadje. Obstaja veliko različnih vrst nadevanih kruhov, ki se uporabljajo po regiji ali državi. Na primer je italijanska focaccia nadevana z zelenjavo, kot so paradižnik, paprika in oljke, medtem ko je nemški bauernbrot nadevan z mesom, kot so salama ali šunka. Nadevani kruh se lahko postreže kot samostojna jed ali kot priloga k drugim jedem. Ta okusna jed zagotovo navduši vse ljubitelje kruha in je idealna za družinska ali prijateljska srečanja.
Čas priprave 2 hours
Čas kuhanja 45 minutes
Vrsta jedi jedi iz krušne peči, kruh in pecivo, Snack
Vrsta kuhinje Slovenska