Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Jajca s kaviarjem
Pripomočki
posoda v kateri boste kuhali jajca
oster nož
žlica
kuhinjska deska
Sestavine
Jajca
Sol
Mleti poper
Gorčica
Sveža rukola
Peteršilj
File slane sardine ali inčuna
Zelena solata
Kaviar
Navodila
Jajca skuham na trdo (okoli 10 minut) in jih ohladim.
Ohlajene prerežem na polovice in jim izdolbem rumenjak.
Rumenjak spasiram, začinim s soljo, mletim poprom, gorčico, dodam na drobno nasekljan peteršilj in rukolo ter fileje sardel.
Z nastalo zmesjo nato nadevam prazne jajčne beljake.
Za dekoracijo kot posteljico uporabim zeleno solato narezano na rezance.
Jajčka obložimo z kaviarjem.
Kaviar je najboljšega okusa, ko je zelo ohlajen.
Čas priprave
10
minutes
mins
Vrsta jedi
Hladnje predjedi, Jedi iz šporheta, Solate
Vrsta kuhinje
Slovenska