Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Karpačo hobotnice
Pripomočki
kuhinjka deska
oster nož
pvc folija
pladenj
salamoreznica
Sestavine
Hobotnica
Sol
Poper
Olivno olje
Limona
Limeta
Česen
Peteršilj
Olive
Rukola
Motovilec
Navodila
Hobotnico očistim in jo v osoljeni vodi kuham 10 min.
Tesno jo zavijem v pvc folijo in zamrznem.
Na pladenj naredim posteljico iz rukole in motovilca.
Na salamoreznico na tanko narežem hobotnico in jo polagam na posteljico.
Začinim z na drobno nasekljanimi kaprami, soljo, poprom in peteršiljem.
Pokapljam z limonim sokom z dodatkom limete.
Na koncu pa pokapljam še z olivnim oljem.
Čas priprave
1
hour
hr
Vrsta jedi
Hladnje predjedi, Jedi iz šporheta, Sladkovodne in morske jedi
Vrsta kuhinje
Slovenska