Go Back

Karpačo hobotnice

Karpačo hobotnice je odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna

Pripomočki

  • kuhinjka deska
  • oster nož
  • pvc folija
  • pladenj
  • salamoreznica

Sestavine
  

  • Hobotnica
  • Sol
  • Poper
  • Olivno olje
  • Limona
  • Limeta
  • Česen
  • Peteršilj
  • Olive
  • Rukola
  • Motovilec

Navodila
 

  • Hobotnico očistim in jo v osoljeni vodi kuham 10 min.
  • Tesno jo zavijem v pvc folijo in zamrznem.
  • Na pladenj naredim posteljico iz rukole in motovilca.
  • Na salamoreznico na tanko narežem hobotnico in jo polagam na posteljico.
  • Začinim z na drobno nasekljanimi kaprami, soljo, poprom in peteršiljem.
  • Pokapljam z limonim sokom z dodatkom limete.
  • Na koncu pa pokapljam še z olivnim oljem.
Čas priprave 1 hour
Vrsta jedi Hladnje predjedi, Jedi iz šporheta, Sladkovodne in morske jedi
Vrsta kuhinje Slovenska