Go Back

Karpačo lososa

Karpačo Lososa so je odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna

Pripomočki

  • oster nož
  • kuhinjska deska
  • posoda
  • hladilnik
  • krožnik

Sestavine
  

  • Losos
  • Belo vino
  • Sol
  • Poper
  • Limone
  • Sladkor

Navodila
 

  • Lososa operem in posušim. Prerežem ga na pol od repa proti glavi.
  • File s kožo skupaj položim na desko (koža je obrnjena navzdol).
  • Natančno odstranim vse koščice.
  • V posodi naredim marinado z belim vinom, limoninim sokom, soljo, sveže mletim poprom in malo sladkorja.
  • Z ostrim nožem lososa razrežem na tanke rezine in jih sproti polagam v posodo z marinado.
  • Narezane rezine lososa v marinadi nežno obračam vsakih nekaj minut. V hladilniku naj ostane vsaj pol ure.
  • Naredim posteljico iz rukole in motovilca, ki jo začinim z malce balzamičnega kisa in olivnega olja.
  • Rezine položim na posteljico in okrasim s češnjevim paradižnikom in olivo.
  • Največje sladkosnede presenetim še s posipom iz nasekljanih kaper, zelenih in črnih oliv, peteršilja in slanega inčuna.
Čas priprave 30 minutes
Vrsta jedi Hladnje predjedi, Jedi iz šporheta, Sladkovodne in morske jedi
Vrsta kuhinje Slovenska