Uležano pljučno očistim žil in sesekljam - nastrgam z nožem ali zmeljem.
V rumenjak dodam gorčico, sol in poper, mešam ter počasi dolivam olje, kot bi delal majonezo (za pol kg mesa uporabim približno 2 rumenjaka in 60 g olja).
Vse dodatke, kot so čebula ali šalotka, vložena kisla paprika, feferon ali čili, kapre, sardelne filete in peteršilj na drobno nasekljam vsakega posebej.
Čebulo ali šalotko in ostale sestavine je najbolje nasekljati ročno in čimbolj na drobno.
Meso razdelimo na dve polovici. V prvo polovico dam mešanico rumenjaka in gorčice ter vse ostale nasekljane dodatke (ne porabim vsega).
Premešam in dodam drugo polovico mesa s šilcem konjaka ter zopet dobro premešam.
Poskusim in po potrebi dodam še preostale dodatke.
Zraven tatarskega biftka lahko ponudite še maslo, kisle kumarice, kapre, olive, kisle feferone in kisle gobice. Obvezno postrezite ob popečenem kruhu.