Na olivnem olju v nizki kozici na hitro popečem škampe (in narezan mini paradižnik) iz vseh strani.
Odstavim z ognja.
Škampom ločim glave od repov. Repke prihranim, glave pa dam nazaj v kozico.
Dodam nasekljan česen, drobtine, pasiran paradižnik in zalijem z belim vinom
Kuham 15 minut.
Med kuhanjem škampovih glav repke očistim oklepov.
S paličnim mešalnikom zmeljem vse oklepe glav, klešče in drugo, ter precedim skozi cedilo.
Dobim čisto škampovo osnovo.
Po potrebi dolijem malce vode ter kuham še 15 minut.
Juho legiram z malce sladke smetane (po izbiri), osvežim s peteršiljem, nalijem v krožnike in potresem s škampovimi repki.
Škampove repke olupite in z njimi dekorirajte juho. Po izbiri lahko na koncu dodate tudi sladko smetano.
Pri pripravi te juhe vzamemo najmanjše škampe, ker so hkrati najcenejši. Po eni porciji lahko vzamemo tudi en lep velik škamp še dodatno za dekoracijo.