Go Back

Ajdova kaša z Jurčki - gobami

Ajdova Kaša z Jurčki, ki ga skupaj pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
Ajdova kaša z jurčki je okusna in hranljiva jed, ki je pogosta na krožnikih ljubiteljev gorskega okolja

Sestavine
  

  • Ajdova kaša
  • Olje
  • Čebula
  • Jurčki ali mešane gozdne gobe
  • Peteršilj
  • Česen
  • Majaron
  • Poper
  • Sol
  • Kisla smetana
  • Belo vino

Navodila
 

  • Gobe očistim in narežem na tanke lističe.
  • V nizki kozici prepražim na drobno nasekljano čebulo, dodam gobe, ter pražim na močnem ognju.
  • Tik preden zalijem dodam nasekljan česen, da zadiši, mleti poper in zalijem ter posolim.
  • Ajdovo kašo operem in jo dodam h gobam.
  • Kuham še približno 15 minut.
  • 5 minut pred koncem zalijem še z kančkom belega vina v katero sem zamešal malce kisle smetane in začinim z majaronom.
  • Za osvežitev potresem z nasekljanim peteršiljem.

Opombe

Nasvet
Na en del ajdove kaše potrebujem 5 delov vode ali druge tekočine.
Okusna in aromatična kombinacija kuhane ajdove kaše in prepraženih svežih gob. Najprimernejši so jurčki, odlične pa so tudi različne mešane sveže gobe.
Ajdova kaša z jurčki je okusna in hranljiva jed, ki je pogosta na krožnikih ljubiteljev gorskega okolja. Ajdova kaša je zdrava in polna hranil, vključno z vlakninami, beljakovinami in vitaminom B. Jurčki pa so okusni in aromatična gobarska specialiteta, ki doda še bolj intenzivno aromo in bogat okus jedem. Ajdovo kašo skuhamo v vodi ali juhi, dodamo prepražene jurčke, čebulo, česen in začimbe po želji. Lahko dodamo tudi malo smetane ali sira, da dobimo boljšo kremasto konsistenco. Ajdova kaša z jurčki je zdrav obrok in idealen jed za vse, ki iščejo okusno in hranljivo vegetarijansko ali vegansko jed.
Čas kuhanja 25 minutes
Vrsta jedi Brezmesne jedi, Jedi iz šporheta, Tople predjedi, Zelenjavne jedi
Vrsta kuhinje Slovenska