Čebulo narežem na tanke rezine in jo prepražim na poljubni maščobi.Tokrat sem uporabil oljčno olje.
Uporabim večjo in širšo posodo, ki prenese in oddaja visoke temperature.
na tanko narežem jurčke
Ko čebula zarumeni, dodam sveže mlet poper, premešam in dodam na tanko narezane rezine jurčkov.
Med pečenjem jurčke nežno obračam, da ne razpadejo. Pečem samo toliko časa, da so zapečeni in da še vedno ostanejo čvrsti.
Telečja jetrca narežem na rezine.
Pečenim jurčkom dodam narezana jetrca in na tanko narezan česen, dodam ščepec timijana, majarona in za noževo konico sladke rdeče paprike.
Premešam in vse skupaj na zelo visoki temperaturi na hitro prepražim.
Flambiram z vinjakom ter takoj nato zalijemo z belim vinom in pokuhljam še cca pol minute na zelo vročem ognju.
Solim tik pred serviranjem. Za osvežitev jedi lahko dodamo malo nasekljanega svežega peteršilja.