Go Back

Ajdovi žganci s krompirjem

Ajdovi Žganci s krompirjem Klub Gurmanov Skaručna
Ajdovi žganci s krompirjem so odlična jed, ki jo skupaj pripravljamo na kulinaričnem team buildingu, pod vodstvom chefa Marka Žagarja v Klubu Gurmanov Skaručna.

Sestavine
  

  • Sol
  • Voda
  • Krompir
  • Svinjska mast
  • Ajdova moka
  • Ocvirki/zaseka/sveža slanina/panceta
  • Čebula

Navodila
 

  • Krompir olupim in ga razrežem na kose.
  • V visokem loncu s cca tremi litri vode skuham krompir. Dodam malce ( dve žlici) svinjske masti (da bodo žganci bolj rahli) in kuham 15 minut.
  • Dodam še 80 dag ajdove moke in na sredini naredim luknjo, da voda vre tudi skozi luknjo (na ta način se namreč moka prekuha tudi od znotraj) ter pokrito kuham cca. 45 minut.
  • Nato odvečno vodo – žganjčevko odlijem in si jo shranim.
  • Zmes dobro premešam in po potrebi dolijem žganjčevko, katero sem shranil.
  • Žgance zajamem z ravno kuhalnico in jih z vilico nastrgam (počasi, plast za plastjo). Paziti moram, da so žganci drobljivi in ne preveč lepljivi - pocasti.
  • Zabelim jih z čebulo, ki sem jo narezal na rezine, ocvirki in nekaj svinjske masti ali z zaseko. Uporabim lahko tudi prepraženo svežo slanino in/ali panceto.
Čas priprave 1 hour
Total Time 1 hour
Vrsta jedi Brezmesne jedi, Jedi iz šporheta, Krompirjeve jedi
Vrsta kuhinje Slovenska