Uležano pljučno pred pripravo najprej očistim vezi in žil.
Narežem na približno 2 do 3 prste debele kose, da dobim cca. 25 do 30 dag težke bifteke.
Vsak kos nato na tanko le po eni strani namažem z gorčico, popram z grobo mletim črnim poprom z obeh strani.
Bifteke rahlo s prsti poravnam ( ne tolčem z kladivom za meso, ker je že tako mehko).
Pustim počivati vsaj 20 minut na hladnem, da se meso ogreje na sobno temperaturo.
Zelen poper vzamem iz slanice in ga polovico zdrobim ( razpolovim). Potrebujem tudi kapre v slanici ali kapre shranjene v soli. Slednje pred uporabo obvezno operem pod tekočo vodo.
Na maslu v ponvi prepražim moko ter ji dodam zeleni poper, kapre ter žlico gorčice.
Zalijem z malo belega vina.
V drugi ponvi nato na malce olja spečem biftek. Najprej ga pečem 2-3 minute na tisti strani, kjer nisem namazal gorčice. Potem ga obrnem in pečem še nadaljnji 1-2 minuti na strani namazani z gorčico ( angleško pečenje - roza barva).
Omako iz zelenega popra, kaper, gorčice in belega vina polijem čez biftek in podušim še 20 sekund. Jed je gotova.