Go Back

Jušna osnova

Sestavine
  

  • Mesne obreznine in/ali kosti
  • Sol
  • Celi poper
  • Lovorjev list
  • Čebula
  • Jušna zelenjava (zelena, koleraba, korenine peteršilja, luštrek, rumeno in rdeče korenje)

Navodila
 

  • Kosti in obreznine mesa, ki nam ostanejo, dam v hladno vodo, ki jo solim. Dodam lovorjev list, celi poper - črni ali mešanico, in počasi segrevam.
  • Med tem neolupljeno čebulo narežem na približno 1 cm debeline ter jo popečem iz obeh strani do temno rjave barve.
  • Pod vreliščem naj se kuha minimalno od 1 - 6 ur.
  • 30 - 45 minut pred koncem kuhanja dodam še jušno zelenjavo.
  • Kratek video, ki prikazuje pripravo jušne osnove za govejo juho si oglejte na tej povezavi.
Vrsta jedi Jedi iz šporheta
Vrsta kuhinje Slovenska