Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Jušna osnova
Sestavine
Mesne obreznine in/ali kosti
Sol
Celi poper
Lovorjev list
Čebula
Jušna zelenjava (zelena, koleraba, korenine peteršilja, luštrek, rumeno in rdeče korenje)
Navodila
Kosti in obreznine mesa, ki nam ostanejo, dam v hladno vodo, ki jo solim. Dodam lovorjev list, celi poper - črni ali mešanico, in počasi segrevam.
Med tem neolupljeno čebulo narežem na približno 1 cm debeline ter jo popečem iz obeh strani do temno rjave barve.
Pod vreliščem naj se kuha minimalno od 1 - 6 ur.
30 - 45 minut pred koncem kuhanja dodam še jušno zelenjavo.
Kratek video, ki prikazuje pripravo jušne osnove za govejo juho si oglejte na tej povezavi.
https://klubgurmanov.sii/recipe/%22https://www.youtube.com/watch?v=i4ZpH9_gi5M%22
Vrsta jedi
Jedi iz šporheta
Vrsta kuhinje
Slovenska