Lisičke operem in jih razrežem ali z roko natrgam na enake kose.
V visoki kozici na olju opražim na drobno narezano čebulo.
Dodam ji lisičke in panceto ( opcijsko) ter pražim nekaj minut.
Dodam nariban korenček in na male kocke narezan krompir ter pražim še nekaj minut.
Lisičkam dodam nasekljan česen, premešam, zalijem z vodo, začinim s soljo, lovorjem in majaronom. Kuham na majhnem ognju.
V ponvi na svinjski masti naredim svetlo rjavo prežganje (uporabim lahko tudi suho prežganje), dodam malo lisičkine juhe in z metlico mešam, da ne nastanejo grudice. Zlijem v juho.
Kuham toliko časa, da se krompir skuha.
Lisičkovo župo lahko dekorirate z rezino limone in nasekljanim peteršiljem, po okusu pa dodate tudi malo kisle smetane.
Namesto svinjske masti lahko uporabite poljubno maščobo.
Izvrsten dodatek je tudi panceta.