Pečico segrejem na 230 stopinj, pekač namažem z maslom in posujem z moko, da se mi testo v nadaljevanju ne prime.
Tri ohlajena jajca ločim na beljak in rumenjake. Iz beljakov stepem sneg, rumenjake zaenkrat pustim.
V sneg dodam tri rumenjake, pest sladkorja, pest moke in narahlo premešam. Vse skupaj zlijem v okrogel pekač in pečem približno 10 - 15 minut. Čez sredino naredim rahlo vdolbino, da bom omleto kasneje lažje prepognil.
Med tem časom v ponvi segrejem brusnice.
Stepem sladko smetano, kateri sem dodal malo sladkorja in ruma
Pečeno testo nato za polovico premaknem iz pekača in prelijem z brusnicami tisti del, ki še leži v pekaču. Ven gledajoči del nato prepognem nazaj.
Našo pohorsko omleto s sadjem smo napolnili z brusnicami - vašo napolnite po želji z vam priljubljenim sadjem, najbolj značilne so seveda borovnice.
Pohorsko omleto po želji posujte s sladkorjem v prahu in dekorirajte s smetano.