V svinjska rebra tik ob kosteh zarežem tako, da se meso na treh koncih drži skupaj ter pazim, da ga ne preluknjam (da mi nadev ne bo stekel ven).
Če imajo kožo, jo narežem, da se bo lepše spekla.
Začinim in natrem s strtim česnom (tudi v notranjosti).
Narežem kruh ali žemljice na približno 2 cm kocke, posolim ter začinim (tudi z drobno nasekljanim česnom in peteršiljem).
Vse skupaj najprej zmešam in šele nato polijem z mešanico mleka, vina in z žvrkljanimi jajci.
Nadevam rebra in jih zašijem, da nadev ne steče ven.
Pustim počivati vsaj čez noč na hladnem.
Rebra obložim z osoljenim krompirjem, narezanim na kose in dodatkom lovorja.
Pri 200 stopinjah pokrito z alu folijo pečem približno 1,5 ure.
Zalivam z mešanico piva in medu.
Na koncu za 5 - 10 minut odkrijem, da se zapeče na rjavo.