Go Back

Vratovina z ražnja

Vratovina iz ražnja kuhajmo skupaj kulinarični team building v klub gurmanov Skaručna
Svinjsko meso in še posebej vratovina je odlična izbira za peko na žaru. Pravzaprav je na ražnju vsaj tako redna gostja kot čevapčiči ali ražnjiči. Meso je zelo mehko, okusno in sočno, saj je svinjski vrat za razliko od govedine, teletine ali jagnjetine lepo prepreden (marmoriran) s tankimi plastmi maščobe, ki poskrbijo, da se meso med peko na žaru ne izsuši.

Sestavine
  

  • Svinjski vrat
  • Sol
  • Poper
  • Mleta kumina
  • Česen

Navodila
 

  • Vratovino začinim s soljo, poprom in mleto kumino.
  • Česen zdrobim in ga namežem po vratovini.
  • Na žerjavici počasi pečem približno 3,5 ure.
Čas kuhanja 3 hours 30 minutes
Total Time 3 hours 30 minutes
Vrsta jedi Pečeno v kaminu
Vrsta kuhinje Slovenska