Zelena solata s tuno in trdo kuhanimi jajci je lahka, sveža in zdrava samostojna jed za vroče poletne dni, lahko pa si jo privoščite tudi v prazničnih dneh. Po vseh prazničnih dobrotah se namreč prileže lahka solata s tunini in jajci, ki jo lahko postrežete kot samostojno jed ali pa kot prilogo mesnim jedem.
- Solata zelena, radič (po izbiri)
- Tuna doma pripravljena ali iz konzerve
- Jajce
- Olje
- Kis
- Sol
- Začimbe
Solato operemo in jo natrgamo ali anrežemo na manjše liste.
Solim, popram, začinim še s kisom in oljem. Najraje uporabim mešanico balzamičnega in vinskega kisa ter olivnega olja.
Na solato dam tuno ( lahko je iz pločevinke).
Na vrh položim še narezano trdo kuhano jajce.
Solata se prileže ob vročih poletnih dneh ali kot priloga k različnim jedem.
Čas priprave 10 minutes mins
Total Time 10 minutes mins
Vrsta jedi Solate
Vrsta kuhinje Slovenska