Recept za odlično polnjeno svinjsko rolado, obloženo z blitvo in suhimi slivami. Polnjeno svinjsko rolado pripravljamo na kulinaričnih team buildingih, na praznovanjih rojstnega dne ali kuharskih delavnicah v Klubu gurmanov Skaručna. Polnjena svinjska rolada je tipična slovenska jed, primerna za praznična nedeljska srečanja.
- svinjski vrat
- sol
- poper
- česen
- blitva
- suhe slive
Svinjski vrat prerežem na cm, ga rahlo potolčem, solim, popram in natrem z mleto kumino.
Obložim ga z blitvo in potresem s suhimi slivami, ki jih prej namočim.
Meso zavijem v rulado in povežem z nitjo.
Pečem v pečici 1 - 1,5 ure, oz. da je v sredini temperatura 75 stopinj.
Čas priprave 30 minutes mins
Čas kuhanja 1 hour hr 30 minutes mins
Total Time 2 hours hrs
Vrsta jedi jedi iz krušne peči, Jedi iz šporheta
Vrsta kuhinje Slovenska