Go Back

Polnjena Svinjska Rolada

Mesna goveja ali telečja rolada je odlična Ruska sladica jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
Recept za odlično polnjeno svinjsko rolado, obloženo z blitvo in suhimi slivami. Polnjeno svinjsko rolado pripravljamo na kulinaričnih team buildingih, na praznovanjih rojstnega dne ali kuharskih delavnicah v Klubu gurmanov Skaručna. Polnjena svinjska rolada je tipična slovenska jed, primerna za praznična nedeljska srečanja.

Sestavine
  

  • svinjski vrat
  • sol
  • poper
  • česen
  • blitva
  • suhe slive

Navodila
 

  • Svinjski vrat prerežem na cm, ga rahlo potolčem, solim, popram in natrem z mleto kumino.
    Mesna goveja ali telečja rolada je odlična Ruska sladica jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
  • Obložim ga z blitvo in potresem s suhimi slivami, ki jih prej namočim.
  • Meso zavijem v rulado in povežem z nitjo.
  • Pečem v pečici 1 - 1,5 ure, oz. da je v sredini temperatura 75 stopinj.
Čas priprave 30 minutes
Čas kuhanja 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Vrsta jedi jedi iz krušne peči, Jedi iz šporheta
Vrsta kuhinje Slovenska