Fižol operem in čez noč namočim v hladni vodi.
Fižol zopet operem in ga minuto blanširam v vreli vodi.
Vodo odlijem.
V fižol natočim svežo vodo, dodam meso, solim, dodam še lovorjev list in črni poper in kuham.
Olupljen krompir narežem na kose in ga na pol skuham.
Ko je krompir do polovice kuhan ga z kuhalnico razdrobim na majhne koščke. Namen krompirja je, da se razkuha in jed zgosti.
Vzporedno skuham tudi kislo zelje ali kislo repo.
Ko je fižol skuhan dodam že skuhano kislo zelje ali kislo repo.
V nizki kozici na malce olja ali svinjski masti še prepražim na lističe narezano čebulo z dodatkom moke (prežganje).
Ko je prežganje narejeno dodam še na drobno nasekljan česen.
Prepraženo moko s čebulo zlijem v joto (jota mora vreti), dodam še krompir.
Kuham še najmanj 15 min.