Vtisi gostov

Marjan Miro Dobovšek

Sprejel sem prijazno povabilo chefa Markota Žagarja, avtorja kluba Gurmanov Skaručna, da pridem na obisk. Bil sem prijetno presenečen ob vstopu v klub, saj sem mislil, da sem prišel v muzej. Takoj sem dobil predpasnik in Marko mi je dal sestavine in začel se je moj kuharski tečaj in aktivno sodelovanje pri pripravi hrane na veliki mizi polni domačih sestavin in dobrot. In tako se je nadaljevalo tudi potem ob štedilniku polnem loncev in ponev, kjer je dišalo po domači goveji juhi in ostalih domačih specialitetah. Ker pa sva kmalu postala ob vsem trudu pri pripravi hrane tudi žejna, me je Marko popeljal še v vinsko klet kjer ima samo vrhunska slovenska vina in tako sva prijetno kramljala o hrani in vinu še pozno v večer.

Mateja Hribar

 

Gremo kuhati, kaj bi lepšega. Velika kuhinja v Skaručni. Včasih je bila velika kuhinja z medvedom in sanmi. In s krušno pečjo. Kot da bi prišel domov. Lahkoten občutek popolnosti in brezskrbnosti. Vse sestavine čakajo v pripravljenosti . Odložiš plašč in torbico. A pazi!

Marko Marko. Pojavi se Marko in že se dogaja. Daj to sem, stopi tja, nadeni predpasnik, kaj boš pil, tukaj imaš vino, tam aperitiv. Vzemi si, postreži si. Velik štedilnik, veliki lonci, operi si roke in začni. Kuhali bomo za veliko ljudi. Veliko ljudi, vendar brez skrbi, ni hude odgovornosti.

 

Jože Breznikar

Zelo zanimiv koncept spoznavanja hrane. Odkar sem se najedel pri Klubu gurmanov, gledam na slovensko tradicionalno hrano s spoštovanjem. Tudi vzdušje med dogodkom je bilo enkratno. Pa še nekaj – končno znam na pravilen način narezati čebulo za golaž.

Miroslav Sipić

 

Hrana top. Zelo prijazen odnos gostitelja Marka Žagarja, res mojstra kuhinje. Tudi izbor žive glasbe je bil več kot na nivoju. Imam namen se tega dogodka v prihodnosti še večkrat udeležiti. Toplo priporočeno!

 

Tilen Petrič

Interaktivno kuhanje večerje cele družbe, za celo družbo po vodstvom kuharskega mojster je nekaj popolnoma drugačnega ,kot ste kdaj koli doživeli. Kuhinja kot središče dogajanja v stilu starih kmečkih hiš seveda z vsemi tehnološkimi dosežki. Vtis brez primere pa je name naredila obložena miza z surovinami za pripravo raznovrstnih jedi. SEM MISLIL, DA SO TAKE MIZE OBSTAJALE SAMO V NAJBOGATEJŠIH HIŠAH V STAREM RIMU.

Janko Bizjan

 

Zahvala ti, Mare, za vse lepo v 2017 🙂

“Pričakovano, vsakega leta, vabilo, Mareta Gurmana…agenda njega poslanstva, blagoznanstva, nutricionizma sijajnega posvetilo.

Prelepa poanta, okrasitev novoletne jelke, tradicija žlahtna, prijateljev opravilo…stari, hvala za vabilo, slednje se pač ne bo zavrnilo, pozabilo.

Mega nam predbožični dogodek, širša družinska scena, doživetje pravo…srečanje starih ino novih prijateljev, gurmanski pobeg od hrane vsakdana, ja, Skaručna, druženje gurmansko pravo.

Ste bili zadovoljni, siti in kreativni? Je vseh pet vaših čutov
sodelovalo pri pripravi kulinarične specialitete?

Sporočite nam svoje vtise z dogodka v Klubu Gurmanov.

sl_SISlovenščina