Vampi
To je recept za izvrstne vampe, ki jih v Klubu gurmanov Skaručna pripravljamo tudi skupaj na kulinaričnih delavnicah, pod vodstvom chefa Marka Žagarja.
sestavine
- Čebula
- Goveji vampi - goveji dvanajsternik
- Hamburška slanina
- Česen
- Suha rdeča paprika
- Sol
- Krušne drobtine
- Moka
navodila
- Goveji dvanajsternik dobro operem in ga blanširam (za lažje kuhanje ga lahko narežem na manjše kose).
- Kuham v osoljeni vodi z dodatkom lovorja in celega popra.
- Ko je skoraj skuhan ga narežem na tanke rezine - vampe (vode ne zavržem).
- V nizki kozici prepražim na drobno narezano čebulo, da postekleni.
- Čebuli dodam na drobno narezano hamburško slanino.
- Ko se slanina opraži dodam še narezane vampe.
- Nato dodam še na drobno nasekljan česen, da zadiši, potresem z drobtinami in zalijem z vodo v kateri so se kuhali vampi.
- Previdno solim saj sem dodal že osoljeno vodo.
- Začinim s celim črnim poprom in lovorjevim listom ter kuham do mehkega.
- Za zgostitev po potrebi dodam še krušnih drobtin.
- Proti koncu na svinjski masti prepražim malce moke in naredim temno prežganje za okus.
- Dodam česen, da zadiši, suho mleto papriko (pražim le do kakih 10 sekund, da se paprika ne prižge)
- Zalijem z juho od vampov in z metlico premešam, da se ne naredijo grude.
- Zlijem nazaj v vampe, dodam še malce belega vina in kuham še vsaj 10 minut.
- Ko postrežem dekoriram in začinim še z parmezanom.
Si preizkusil recept? Deli ga s prijatelji!Omeni @KlubGurmanov ali #KlubGurmanovSkarucna!