Recept

RECEPT:Karpačo - Tagliata brusketa

Čas priprave: 5 minut

Sestavine:

  • Kruh
  • Rukola
  • Olivno olje
  • Pljučna pečenka - telečja, žrebičkova, oslovska, jagenčkova ali ovčja
  • Parmezan
  • Sveže grobo mlet poper
  • Sol
  • Olive (po izbiri)
  • Kapre (po izbiri)
  • Sardelji filet (po izbiri)

Priprava:

1. Kruh popečem.

2. Na kruhku naredim posteljico iz rukole.

3. Tagliata verzija: Nanj položim 2 rezini pljučne pečenke (debeli približno 3mm), ki smo ju na hitro popekli iz obeh strani na zelo močnem ognju - približno 10 sekund na vsaki strani.

4. Carpaccio verzija: Položim rezino carpaccia pljučne (surovo in debelo približno 2mm - za lažje rezanje prej na pol zamrznem in narežem s strojčkom).

5. Popram, posolim in prelijem z olivnim oljem.

6. Sedaj lahko po želji na vse skupaj potresem fino sesekljan sardelji filet, olive in kapre.

7. Okrasim s parmezanom.