Čas priprave: 4 - 6 ur
Sestavine:
Postopek:
1. Meso sperem ter s tem odstranim morebitne dlake in drugo.
2. Meso položim v visok lonec s hladno vodo, solim in kar najpočasneje segrevam vodo do vrelišča.
3. V lonec dodam celi poper, lovorjev list, žafraniko ter na cm debele narezane kolobarje čebule, ki sem jo zapekel v ponvi ali na žaru do temno rjave barve.
4. Juha naj bo do vrelišča na najmanjšem ognju tako, da bo potrebovala vsaj 45 minut do vrelišča.
5. Po približno 4 - 5 urah kuhanja (pod vreliščem - juha ne sme vreti!), dodam jušno zelenjavo in kuham dokler se zelenjava ne zmehča. Med tem časom poljubno pripravim jušne rezance ali fritate.
Nasvet:
Oglejte si kratek video, ki prikazuje pripravo goveje juhe in jušne osnove. Goveji juhi lahko po želji dodate rezance, jetrne cmočke, kroglice, fritate,...