Polnjena svinjska rulada

Okt 31, 2021

Objavil: Marko Žagar

 

logotip Kluba gurmanov Skaručna

Polnjena Svinjska Rolada

Recept za odlično polnjeno svinjsko rolado, obloženo z blitvo in suhimi slivami. Polnjeno svinjsko rolado pripravljamo na kulinaričnih team buildingih, na praznovanjih rojstnega dne ali kuharskih delavnicah v Klubu gurmanov Skaručna. Polnjena svinjska rolada je tipična slovenska jed, primerna za praznična nedeljska srečanja.
5 from 1 vote
Marko Žagar
Čas za predpripravo 30 mins
Čas za kuhanje 1 hr 30 mins
Skupni čas 2 hrs
VRSTA JEDI Jedi iz krušne peči, Jedi iz šporheta
VRSTA KUHINJE Slovenska tradicionalna kuhinja

sestavine
  

  • svinjski vrat
  • sol
  • poper
  • česen
  • blitva
  • suhe slive (namočene)

navodila
 

  • Svinjski vrat prerežem na cm, ga rahlo potolčem, solim, popram in natrem z mleto kumino.
    svinjski vrat, sol, poper
  • Obložim ga z blitvo in potresem s suhimi slivami, ki jih prej namočim.
    blitva, suhe slive
  • Meso zavijem v rulado in povežem z nitjo.
  • Pečem v pečici 1 - 1,5 ure, oz. da je v sredini temperatura 75 stopinj.
Si preizkusil recept? Deli ga s prijatelji!Omeni @KlubGurmanov ali #KlubGurmanovSkarucna!
sl_SISlovenščina