Štefka - Pohorska omleta s sadjem - Omleta Stefani
sestavine
- Jajca
- Maslo
- Moka
- Sladkor
- Brusnice
- Sladka smetana
- Rum
- Sladkor v prahu
navodila
- Pečico segrejem na 230 stopinj, pekač namažem z maslom in posujem z moko, da se mi testo v nadaljevanju ne prime.
- Tri ohlajena jajca ločim na beljak in rumenjake. Iz beljakov stepem sneg, rumenjake zaenkrat pustim.
- V sneg dodam tri rumenjake, pest sladkorja, pest moke in narahlo premešam. Vse skupaj zlijem v okrogel pekač in pečem približno 10 - 15 minut. Čez sredino naredim rahlo vdolbino, da bom omleto kasneje lažje prepognil.
- Med tem časom v ponvi segrejem brusnice.
- Stepem sladko smetano, kateri sem dodal malo sladkorja in ruma
- Pečeno testo nato za polovico premaknem iz pekača in prelijem z brusnicami tisti del, ki še leži v pekaču. Ven gledajoči del nato prepognem nazaj.
- Našo pohorsko omleto s sadjem smo napolnili z brusnicami - vašo napolnite po želji z vam priljubljenim sadjem, najbolj značilne so seveda borovnice.
- Pohorsko omleto po želji posujte s sladkorjem v prahu in dekorirajte s smetano.
Si preizkusil recept? Deli ga s prijatelji!Omeni @KlubGurmanov ali #KlubGurmanovSkarucna!