Malteške bruskete, brusketa z melancani, bučkami in paradižnikom

Avg 27, 2021

Objavil: Marko Žagar

 

Malteška brusketa

Malteške bruskete, brusketa z melancani, bučkami in paradižnikom

Odlična jed, ki jo lahko pripravimo bodisi kot predjed ali prigrizek na kakšnem praznovanju. Njena priprava je izjemno enostavna in hitra.
Ni še ocen
Marko Žagar
Čas za predpripravo 5 mins
Skupni čas 5 mins
VRSTA JEDI Hladne predjedi, Zelenjavne jedi
VRSTA KUHINJE Slovenska tradicionalna kuhinja

sestavine
  

  • Bučke
  • Melancani
  • Česen
  • Kruh
  • Paradižnik
  • Olivno olje
  • Sol
  • Bazilika

navodila
 

  • V olivno olje namočim vsaj za 30 minut na drobno nasekljan ali zmečkan česen, da se olje prepoji.
  • Melancane narežem na male kocke, posolim in počakam, da spustijo vodo (v izogib grenkobi). Nato jih na suho popečem (brez olja).
  • V drugi ponvi na drobno sesekljano čebulo prepražim na olivnem olju. Dodam bučke, narezane na male kocke in prav tako na drobno sesekljan česen. Oboje na hitro prepražim na močnem ognju, da porjavijo. Tako bodo bučke na zunaj popečene, znotraj pa bodo ohranile sočnost.
  • Ponev z bučkami in česnom odstranim iz ognja in dodam popečene melancane.
  • Pustim, da se vse skupaj lepo ohladi in med tem na drobno narežem svež, ohlajen paradižnik.
  • Tako pripravljeno mešanico položim na popečen kruhek, dodam parmezan in listek sveže bazilike.
    malteška brusketa
Si preizkusil recept? Deli ga s prijatelji!Omeni @KlubGurmanov ali #KlubGurmanovSkarucna!
sl_SISlovenščina