Knedli (sadni cmoki)

Jun 26, 2022

Objavil: Marko Žagar

 

Marelični cmoki

Knedli (sadni cmoki)

Doma pripravljeni marelični cmoki so izvrstna sladica, ki jo pripravljamo tudi skupaj z vami v Klubu gurmanov Skaručna na kulinaričnih teambuildingih, kuharskih tečajih in kulinaričnih delavnicah pod vodstvom Chefa Marka Žagarja.
Ni še ocen
VRSTA JEDI Sladice
VRSTA KUHINJE Slovenska, Slovenska tradicionalna kuhinja

sestavine
  

  • Star moknat krompir 1kg
  • Sol
  • Jajca (2 jajci na kg moke)
  • Bela gladka moka
  • Bela ostra moka
  • Cimet
  • Marelice
  • Maslo
  • Drobtine

navodila
 

  • Star moknat krompir operem in celega skuham v osoljeni vodi.
  • Ohlajenega olupim, posolim in pretlačim v pire.
  • Na vsak kg krompirja umešam dve do tri jajca, belo ostro moko in še belo gladko moko (2 jajci na kg moke).
  • Nato maso pregnetem. Zelo pomembno je, da testa ne gnetem predolgo in ga NE pustim stati, sicer po krompir spustil vodo, zmes pa bo postala lepljiva.
  • Marelicam odstranim koščico. Najlaže to storim tako, da jo zarežem naokoli, z rokami primem obe polovici in obrnem.
  • Z rokami iz testa oblikujem polpete in jih napolnim z pol marelice, dodam žličko sladkorja ter oblikujem male cmoke. Kuham jih cca. 10 do 12 minut (odvisno od velikosti) v vreli vodi.

Preliv

  • Med tem, ko se knedli - cmoki kuhajo za preliv počasi prepražim drobtine na maslu.
  • Vsak cmok posebej prelijem z žlico na maslu prepraženih drobtin in začinim s cimetom.
Si preizkusil recept? Deli ga s prijatelji!Omeni @KlubGurmanov ali #KlubGurmanovSkarucna!
sl_SISlovenščina